Kotitaloudet

# Sisäilma- ja kuntotutkimuspalvelut sekä ilmanvaihtolaitteet yksityisasiakkaille valtakunnallisesti

Sisäilma- ja kuntotutkimukset yksityisasiakkaille

Olipa tilanteesi mikä tahansa, suosittelemme aloittamaan maksuttomalla tarvekartoituksella puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Tarvekartoitus antaa tutkijalle tarvittavat lähtötiedot, jotta rakennusta osataan tutkia oikein. Kartoituksen yhteydessä voimme antaa myös hinta-arvion tarvittavista tutkimuksista.

Tiesitkö, että ARA myöntää jopa 50 % tukea kotitalouksien teettämille kosteus- ja sisäilmaselvityksille? Lue lisää ARA:n nettisivuilta: Avustus kuntotutkimukseen ja perusparannuksen suunnitteluun. Soita rakennusterveysasiantuntija Pekka Salinille ja kysy lisää: 050 415 1767.

Sisäilmatutkimus

Sisäilmatutkimus auttaa selvittämään rakennusperäisten hajujen ja rakennukseen liitetyn oireilun syyt. Selkeissä tapauksissa mittaukset voidaankin tehdä heti sisäilmasta tai rakenteista. Jos ongelman syytä ei tiedetä tarkkaan, suosittelemme ensin teettämään sisäilmakatselmuksen.  Katselmuskäynti kestää 2-3 tuntia/asunto. Rakenteet ja ilmanvaihto tarkastetaan pintoja rikkomatta ja tehdään perusmittauksia. Sisäilmasta otettavista näytteistä voidaan tarvittaessa sopia katselmuksen jälkeen.

Myös yksittäiset mittaukset ja näytteenotot onnistuvat. Meillä on valmius tehdä kaikkia näytteenottoja, jotka asumisterveysasetus tuntee. 

Kuntotutkimus

Jos epäilet vikaa tai kosteusvaurioita rakenteissa, on suositeltavaa teettää kuntotutkimus. Kuntotutkimuksen avulla voidaan selvittää esimerkiksi kosteusvaurion syyt ja laajuus korjauksia varten. Kosteusvaurio ei useinkaan heti aiheuta sisäilmahaittaa, mutta on järkevää selvittää kosteusvaurion syy mahdollisimman pian. Samalla voidaan tarkastaa muidenkin rakennusosien, kuten ilmanvaihdon ja putkistojen korjaustarpeet ja riskit.

Joskus tarvitaan tietoa rakenteiden kunnosta, vaikka haittoja ei olisi koettukaan. Tällöin voidaan selvittää, mitkä rakenteet pitää korjata ja mitä ei. Usein tällaisessa tilanteessa tehdään paljon rakenneavauksia, kosteusmittauksia ja otetaan mikrobinäytteitä.

Kuntoarvio

Kuntoarvio on jokaisen kiinteistönomistajan perustyökalu. Kuntoarviossa kartoitetaan rakennuksen rakenteet ja tekniikka sekä määritetään näiden uusimisajankohdat. Kuntoarvioraportin mukana toimitamme 10 vuoden PTS:n eli pitkän tähtäimen hoitosuunnitelman.

Asuntokaupan kuntotarkastus

Kuntotarkastus suositellaan tehtäväksi aina kiinteistön kaupan yhteydessä. Kokenut rakennusterveysasiantuntijamme tekee teknisen arvion kohteen kunnosta, korjaustarpeista ja riskirakenteista tarkastushetkellä. Asuntokaupan kuntotarkastuksen avulla asuntokauppa sujuvoituu, hinnoittelu on helpompaa ja myyntiprosessi nopeutuu. Saat puolueetonta tietoa asunnon kunnosta ja vähennät ongelmatilanteita. Lue lisää ja tilaa Asuntokaupan kuntotarkastus -palvelu.

Kysy lisää tai pyydä tarjous!

Asiakaspalvelumme ja chat-palvelu avoinna ma–pe klo 9–16
info(@)isec.fi
050 386 9194

Ota yhteyttä

Laaja valikoima ilmanvaihtokoneita ja -tarvikkeita Sisäilmaverkkokaupasta

Sisäilmaverkkokaupasta löydät laajan valikoiman edullisia Ilmanvaihtokoneita ja tarvikkeita, Ilmanpuhdistimia ja rakennuksen olosuhteiden tarkastukseen liittyviä mittareita.

Toimimme Airsec ja Blauberg ilmanvaihtolaitteiden, Airstatic ilmanpuhdistimien, Trotecin ilmankuivaimien ja Gannin mittareiden maahantuojana ja tarjoamme myös kyseisten laitteiden huoltopalvelut ja varaosat. 

Siirry Sisäilmaverkkokauppaan

Ota yhteyttä alueellasi toimivaan sisäilmatutkijaamme!

Pohjois-Suomi
Mikko Salin
Johtaja (tutkimuspalvelut),
FT, työterveyshuollon asiantuntija,
RTA C-25535-26-20,
045 866 2929

PK-seutu, Uusimaa
Pekka Salin
FM (kemia),
RTA C-25716-26-20,
Kosteus- ja sisäilmatekniset tutkimukset
050 4151 767

Pirkanmaa, Päijät-Häme, Keski-Suomi ja Etelä-Pohjanmaa:
Elina Kaitajoki
Sisäilma- ja kuntotutkija
Kosteusvaurion kuntotutkija (KVKT)
044 250 5555