Uusi tutkimus vahvistaa: ravintolat hyötyvät ilmanpuhdistimista erityisesti pandemia-aikana

Poikkitieteellisen tutkimusryhmän tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan tehokas ilmanvaihto ja ilmanpuhdistimien käyttö vähentävät virusten määrää sisätiloissa.

12-02-2021 10:24:00

Poikkitieteellisen tutkimusryhmän tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan tehokas ilmanvaihto ja ilmanpuhdistimien käyttö vähentävät virusten määrää sisätiloissa. Tutkimus toteutettiin vaarattomalla Phi6-viruksella. Se vastaa kooltaan ja rakenteeltaan koronavirusta. Tutkijaryhmä koostui Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS), Helsingin yliopiston, Ilmatieteen laitoksen ja Työterveyslaitoksen asiantuntijoista.

Virus leviää suurehkon tilan päädystä päätyyn noin 15 minuutissa ja jos ilmavirrat ovat leviämiselle suotuisat, leviäminen voi tapahtua nopeamminkin. Tutkijat tutkivat viruksen leviämistä nimenomaan ilmateitse.

Tavoitteena oli tutkia millä keinoin ilmavälitteisiä tartuntoja vastaan voidaan suojautua. Jos ilma vaihtuu tiloissa hyvin, viruspitoisuudet laskevat merkittävästi. Ravintoloissa on siis käsihygienian, turvavälien ja maskien käytön lisäksi merkittävä rooli toimivalla ilmanvaihdolla ja sisäilman sekoittumisella.

Ravintolat_ilmanpuhdistin_isec_blogi.jpg

Ilman sekoittuminen olisi tärkeää ja sitä tulisi edesauttaa. Ilmanpuhdistimet ovat tässä avainasemassa. Lotta Oksanen Hussista mainitsee, että ”pitäisi kääntää ilmanvaihto täysille ja hankkia laitteita, jotka kierrättävät ja puhdistavat ilmaa. Suomessa talvella usein käännetään ilmanvaihto pienemmälle talvella, mutta nyt ei kannata tehdä niin”. Myös läpivedosta on hyötyä.

RAVINTOLA Ultiman omistaja Henri Alén kertoo aikovansa nyt hankkia ravintoloihinsa ilmanpuhdistimia. Tehokkaat ilmanpuhdistimet ovat kuitenkin arvokkaita ostaa ja niiden hankkiminen voikin olla monelle ravintolalle vaikeaa.

Tutkimuksesta lisää Ilmatieteenlaitoksen sivuilta.

Inspector Sec Oy tarjoaa ilmanpuhdistimia ravintoloille edullisilla osto-, leasing- ja vuokrahinnoilla. Kotimaisten ilmanpuhdistimien puhdistusteho on tutkittu VTT:ssä. Näiden tutkimusten mukaan hiukkasmaisten yhdisteiden kiinniottokyky on yli 99,9 % ja kaasumaisten yhdisteiden kiinniottokyky 100 %. Isecin ilmanpuhdistimia on käytössä laajalti kotimaassa; kaupungeilla, kunnilla, sairaanhoitopiireillä, seurakunnilla sekä yrityksillä. Laitteet ovat helppokäyttöisiä, kestäviä ja tyylikkään muotoilunsa puolesta sopivia monenlaisiin tiloihin.

Huolehdimme oikeanlaisten laitteiden valinnasta, toimituksista ja asennuksista, käytön opastuksesta, oikeanlaisesta sijoittelusta sekä säännöllisistä huolloista.

Jätä yhteydenottopyyntö tai kysy lisää asiakaspalvelustamme
info(@)isec.fi ja 050 386 9194.